Tetis 24 IsoBus

Echiparea ISOBUS cu calculator Monitor și navigație*

* – În lipsa terminalului virtual (VT) și a blocului de control al sarcinilor (Task Controller) pe tractor este necesară montarea terminalului virtual DELTA 80 pentru comanda completă a tuturor funcțiilor mașinii de erbicidat

ISOBUS

Echiparea ISOBUS presupune prezența pe tractor a acestui sistem. ISOBUS (ISO11783) – este un standard internațional cu protocol unic, prin care se face interacțiunea cu diverse mașini agricole cu tractorul indiferent de producătorul lui. Acest fapt oferă posibilitatea prin monitorul, montat în cabina tractorului, care se numește terminal virtual Virtual Terminal (VT) comanda oricărei mașini agricole, conectată la el. Conectare maxim de simplă – se folosește un singur cablu cu ștecăr universal cu 9 pini ISOBUS. Simplu în utilizare – pentru orice mașină agricolă conectată se folosește un singur monitor. Pe mașina de erbicidat trebuie să fie montat blocul de comandă Implement ECU IBX 100 ISOBUS, care nu doar controlează funcțiile mașinii, dar și răspunde de comanda transferului de date cu terminalul virtual. În afară de asta, acest standard presupune posibilitatea conectării mai multor dispozitive de comandă (console, joystick ș.a.) pentru a simplifica comanda mașinii de erbicidat. Aceste dispozitive se numesc Auxiliary Input

La elementele principale ISOBUS pe tractor și mașina de erbicidat se referă:
• Terminalul virtual (Virtual Terminal) pentru comanda din cabina tractorului,
• Blocul de control al sarcinilor (Task Controller), montat în tractor,
• Dispozitive adiționale de comandă (Auxiliary Input).

La elementele principale ISOBUS pe mașina de erbicidat se referă:
• Bloc de comandă (ECU IBX 100 ISOBUS) între tractor și mașina de erbicidat,
• Ștecăr universal (Isobus plug).

Unele dintre terminalele virtuale testate de la diverși producători (John Deere, CNH, Same Deutz Fahr și Fendt),

Bloc de comandă pentru erbicidare Implement ECU IBX 100 ISOBUS

Vă propunem 4 variante de echipare ISOBUS:

– ISOBUS Seletron – cu închiderea pe duze;
– ISOBUS Seletron+BLC – cu închiderea pe duze + stabilizare automată a lancei.

Folosind terminalul virtual, utilizatorul primește acces la toate funcțiile mașinii de erbicidat TETIS imediat pe un singur ecran.

Indicarea nivelului de lichid în bazinul de lucru.
Calibrarea automată a senzorului de nivel din bazin cu posibilitatea de a exporta/importa profilul cisternei.

Comanda supapelor pe duze SELETRON (până la 104) sau comanda supapelor de pe secții (până la 13). Supapele se închid automat la suprapunere sau la ieșirea din solă. Această funcție este posibilă la echiparea cu controllerul de sarcini (Task controller) pe tractor, altfel este necesară montarea calculatorului DELTA 80.

Funcția de stabilizare automată a lancei BLC (Boom Leveling Control) este accesibilă la echiparea cu controllerul de sarcini (Task controller) pe tractor, această funcție poate să funcționeze chiar și în lipsa IBX100 Sprayer ISOBUS. Dacă pe tractor nu este prezent controllerul de sarcini (Task controller), atunci trebuie montat pe tractor terminalul virtual DELTA 80 și blocul de comandă IBX100 Sprayer ISOBUS.

SPECIFICAȚII

Back to top