Vega 8 Profi

VEGA 8 PROFI

SEMĂNĂTOARE DE PRECIZIE PENTRU ORICE CONDIȚII ȘI TEHNOLOGII

Semănătoare pneumatică VEGA 6 PROFI purtată cu cadru telescopic destinată pentru însămânțare de precizie cu tehnologie de pregătire minimă sau tradițională. Asigură însămânțarea de porumb, floarea soarelui, soia și alte culturi prășitoare cu aplicarea concomitentă a îngrășămintelor minerale și tasarea terenului pe rândurile semănate.

SEMĂNĂTOAREA VEGA 6 PROFI – TRACTATĂ

Datorită acestui tip de cuplare la tractor, această semănătoare poate fi cuplată la tractoare de la 90 C.P., ceea ce asigură un consum mai mic de combustibili în comparație cu produse similare.

Datorită faptului că ventilatorul, este montat pe sistemul de cuplare / transport, sunt excluse cazurile de rupere a arborelui cardanic la întoarceri, de asemenea nu este necesară oprirea prizei de putere ceea ce exclude pierderea de semințe și micșorează timpul destinat întoarcerii utilajului.

SISTEM DE INFORMARE / AVERTIZARE

Dispozitivul asigură controlul și memorarea parametrilor de semănat, ceea ce asigură posibilitatea corectării rapide a normelor unde este cazul.

SISTEM ELECTRONIC DE CONTROL PRO AFP

Sistem fără fir pe baza ОС Android. Tableta se cuplează la controller, care controlează motorul electric, prin intermediul Bluetooth folosind un protocol de comunicații fără fir. Controller-ul poate fi integrat cu orice receptor extern pentru a-i putea fi identificată locația.

SECȚIA DE SEMĂNAT

Secția de semănat a semănătorii este destinată pentru asigurarea procesului de semănat: formarea patului de semințe, depunerea semințelor și astuparea rândurilor deja semănate.
• Organul de lucru dublu disc din oțeluri cu bor cu rezistență sporită are durata de viață crescută cu până la 100%.
• Posibilitatea reglării presiunii pe sol până la 280 kg.
• Posibilitatea folosirii discurilor de tăiere sau sistemului de înlăturare bolovani.
• Roata de tasare reglabilă în V.
• Roțile de copiere asigură precizia depunerii semințelor la adâncimea dorită. Discurile roților de copiere cu spițe, nu se înfundă cu pîmânt și resturi vegetale.
• Aparatul de semănat dispus sus – exclude înfundarea cu resturi vegetale.
• Opțional pot fi montate sisteme de curățare a rândului (roți cu ace).

APARATUL DE SEMĂNAT PROFI

Aparatul de semănat, este confecționat prin metoda de turnare sub presiune din aliaje rezistente de aluminiu, asigură depunerea precisă de semințe:

  • existența degajatorului inferior și superior, exclude dublurile;
  • cantitatea de semințe, care ajunge din buncăr în camera de semințe, se reglează cu o clapetă;
  • întreținerea simplă și ușoară fără scule;
  • pe discul de semințe este montat un agitator cu cuplare rapidă, care nu permite formarea bulgărilor sau pod de semințe în cameră;
  • prezența geamului de vizitarea pentru o reglare corectă;
  • garnitura de etanșare încastrată în carcasă, are o margine, uzarea căreia indică necesitatea schimbării;
  • aparatul de semănat montat pe șasiu, ceea ce elimină impactul sarcinilor externe asupra lui asigurându-se astfel o durată mare de funcționare;
  • golirea completă a camerei de semințe după finalizare este realizată prin geamul de vizitare;
  • discurile de semințe cu diametru crescut, permit îmbunătățirea calității depunerii semințelor;
  • montarea axului de acționare a camerelor pe rulmenți cu protecție superioară la praf crește durata de viață a utilajului.

CONSTRUCȚIA DINAMICĂ A ÎNTINZĂTORULUI DE LANȚ PE SECȚIE

Construcția dinamică a întinzătoarelor de lanț pe secții, exclude căderea lanțului în timpul procesului de semănat

ROATA DE COPIERE CU SPIȚE

Controlul permanent al adâncimii este asigurat de roțile de copiere, care sunt montate pe un sistem de balansare, acest fapt permite fiecărei roți mișcarea independentă, chiar și atunci când una dintre roți întâmpină un obstacol sau o denivelare (exemplu piatră) fără modificarea adâncimii de semănat. Roțile de copiere cu spițe nu permit aderarea solului pe partea interioară a roții, și prin urmare, se elimină varianta de deteriorare a rulmentului butucului discului de la secție și crește durata de exploatare a acestuia.
Sunt montați răzuitori pentru curățarea solului de pe roțile de copiere și de pe discuri, ceea ce asigură adâncimea uniformă de semănat pe un teren umed.

RULMENȚII

Organele cu dublu disc cu rulmenți noi. Semănătorile sunt echipate cu rulmenți cu două rânduri de bile de la producătorul FKL, care au o durată mare de funcționare și rezistență mare la sarcini dinamice.

MANETA DE REGLAJ

Reglarea simplă și ușoară a adâncimii de însămânțare se realizează prin rotirea mânerului și respectarea gradației.

ROȚILE DE TASARE

Roțile de tasare în V tasează terenul din jurul seminței și permite «aducerea» umidității în proximitatea seminței, ceea ce asigură cel mai bun contact între semințe și sol, care contribuie la o răsărire timpurie și uniformă.

SISTEMUL DE ÎNLĂTURARE BOLOVANI

Dispus în fața secției, asigură înlăturarea din zona de semănat a bolovanilor și altor resturi.
*recomandat a fi folosit la tehnologie tradițională.

DISC DE TĂIERE

Construcția unică a discului de tăiere asigură eficacitatea maximă și tăierea resturilor vegetale și a terenului din fața secției. Valurile conice ale discului taie terenul și afână pereții laterali ai brazdei din fața secției. Valurile discului intră în teren perpendicular pe suprafață, ceea ce asigura un efect maxim de tăiere și ies din teren paralel cu solul permițând astfel «controlul» împrăștierii solului.
*recomandat a fi folosit la No-Till, Mini-Till cu resturi vegetale puține.

CURĂȚITORUL DE RÂND

Acest angrenaj este destinat pentru curățarea brazdei în fața organului de lucru dublu disc de resturi vegetale. Asigurându-se astfel o însămânțare uniformă.
*recomandat pentru a fi folosit la No-Till, Mini-Till cu multe resturi vegetale.

DISCUL DE TĂIERE + CURĂȚITORUL DE RÂND

Construcția discului de tăiere asigură tăierea calitativă a terenului. Curățitorul de rând curăță eficient brazda de resturile vegetale. Această construcției asigură organului de lucru cu dublu disc posibilitatea depunerii precise și uniforme a semințelor în rând indiferent de gradul de tasare al solului.
*recomandat a fi folosit pentru semănat direct pe teren cu multe resturi vegetale.

BUNCĂRE DIN PLASTIC

Pe semănătoare sunt montate buncăre din plastic din polietilenă de calitate superioară. Aceasta asigură o greutate mult mai mică a buncărelor, rezistența lor la diferite tipuri de vibrații și coroziune. Astfel de buncăre nu necesită vopsire suplimentară și sunt rezistente la coroziunea provocată de îngrășămintele minerale. Semănătoarea VEGA 6 PROFI are capacitatea totală a buncărelor de semințe – 312 l, și 560 l – pentru îngrășăminte. De exemplu, la norma de – 5 semințe la 1 metru liniar, la porumb, semănătoarea poate semăna fără alimentare 3,6 ha.

CUTIE DE VITEZE CU 5Х5 PINIOANE

Semănătoarea este echipată cu doua blocuri de pinioane 5х5, acum fermierul are la dispoziție o plajă mai mare de norme de semănat, datorită numărului mare de pinioane la transmisie. Semănătoarea este echipată cu o singură cutie de viteze – pentru reglarea normei de semănat. Datorită folosirii noului sistem de aplicare a îngrășămintelor este exclusă necesitatea unei cutii de viteze pentru îngrășăminte.

NOUL SISTEM DE ADMINISTRARE A ÎNGRĂȘĂMINTELOR MINERALE

Sistemul este compus din aparate de administrat din materiale polimere cu distribuitoare din același material, care nu sunt supuse coroziunii, cu posibilitatea schimbării rapide și line a normei de administrare prin rotirea manetei de reglaj. Datorită acestui sistem a fost exclusă necesitatea de a monta cutie de transmisie pentru reglarea normei de administrare a îngrășămintelor.

ORGAN DE FERTILIZARE DUBLU DISC

Folosirea organelor de lucru de tip dublu disc la semănătorile VEGA 8 PROFI a îmbunătățit calitatea administrării de îngrășăminte minerale în sol. La cererea clientului semănătoarea opțional poate fi echipată cu organe de lucru tip simplu disc.

GRILAJ DE PROTECȚIE

În rezervoarele de îngrășăminte este montat un grilaj de protecție pentru selectarea îngrășămintelor, care nu permite pătrunderea corpurilor străine și a bolovanilor de mari dimensiuni în buncăr, care ar putea afecta buna funcționare a semănătorii.

VENTILATORUL MONTAT PE SISTEMUL DE TRANSPORT

Datorită faptului că ventilatorul este montat pe cadrul sistemului de cuplare este exclusă posibilitatea ruperii arborelui cardanic la viraje și întoarceri, de asemenea este exclusă necesitatea opririi prizei la tractor ceea ce elimină pierderile de semințe și micșorează raza de întoarcere.

FURTUNE DE PRESIUNE DE CALITATE SUPERIOARĂ

Prin folosirea furtunelor de presiune de calitate superioară, se asigură exploatarea semănătorii în condiții de sarcină mai mare, fără a exista posibilitatea scurgerii uleiului hidraulic și ruperii furtunelor.

CONSTRUCȚIA CADRULUI ÎMBUNĂTĂȚITĂ

Prin folosirea oțelurilor europene de înaltă calitate s-a reușit reducerea greutății construcției cadrului prin creșterea rezistenței și rigidității, ceea ce duce la scăderea consumului de carburant.
Cadrul principal, ce are rol de receiver, asigură presiunea constantă în toate camerele de semănat (permite menținerea semințelor grele în orificii discurilor de semințe la rândurile din capete).

SISTEMUL DE TRANSPORT

Sistemul de transport din echiparea de bază asigură o protecție suplimentară împotriva distrugerii anvelopelor de la tulpini și alte obiecte de pe suprafața câmpului, cu lățime de transport de 2,67 m permite transportul semănătorii pe drumuri publice.

CONSTRUCȚIA DISPOZITIVULUI DE CUPLARE

Construcția dispozitivului de cuplare, permite cuplarea la diverse tractoare de la producători diferiți, datorită faptului că ventilatorul este montat pe cadrul sistemului de cuplare este exclusă posibilitatea ruperii arborelui cardanic la viraje și întoarceri, de asemenea este exclusă necesitatea opririi prizei la tractor ceea ce elimină pierderile de semințe și micșorează raza de întoarcere.

ECHIPARE DE BAZĂ COMPLETĂ

• 4 seturi de discuri pentru diferite tipuri de semințe;

Cultură Diametru orificiu, mm Număr orificii, buc.
Porumb, ricin, fasole 5.5 30
Sorg, floarea soarelui (calibru mic) 2.2 40
Floarea soarelui 3.0 30
Porumb 4.0 30

• set pentru înlăturarea bolovanilor;
• set discuri de tăiere;
• sistem de informare – avertizare;
• sistem de transport.

VOPSIRE CU PUDRĂ

La uzină este montată linia de vopsire Ideal-line (Danemarca). Această tehnologie de vopsire permite realizarea vopsirea de calitate a produselor cu o durată de rezistență de până la 8 ani.

ȘURUBURI DE ÎNALTĂ REZISTENȚĂ

Folosirea șuruburilor cu o clasă de rezistență de 8.8 asigură o durată lungă de exploatare.

CONSUM DE COMBUSTIBILI

Consumul de combustibili în timpul lucrului cu un tractor de 90 c.p. reprezintă 2,6-2,9 l/ha.

* Toate datele și desenele au caracter informativ. Ne rezervăm dreptul la modificări tehnice. Discutați nivelul de echipare cu reprezentantul regional.

Back to top