Vega 6 telescopică

VEGA 6 PROFI TELESCOPICĂ

SEMĂNĂTOARE DE PRECIZIE PENTRU ORICE CONDIȚII ȘI TEHNOLOGII

Semănătoare pneumatică VEGA 6 PROFI purtată cu cadru telescopic destinată pentru însămânțare de precizie cu tehnologie de pregătire minimă sau tradițională. Asigură însămânțarea de porumb, floarea soarelui, soia și alte culturi prășitoare cu aplicarea concomitentă a îngrășămintelor minerale și tasarea terenului pe rândurile semănate.

AVANTAJE (LA ECHIPAREA SEMĂNĂTORII CU ACȚIONARE ELECTRICĂ)

Creșterea productivității prin posibilitatea creșterii vitezei de lucru până la 15 km/oră fără a afecta calitatea procesului de lucru

Creșterea preciziei și diapazonul de reglaj al normei de semănat. Acționarea electrică permite reglarea diferitor norme de semănat într-un diapazon larg pentru anumite culturi.

Scăderea costurilor cu sămânța de până la 3.000 euro pe an (calculat la o suprafață de 1.000 ha) datorită excluderii golurilor.

Economia totală a unei ferme, din cele enumerate mai sus, constituie până la 5.000 euro pe an (calculat la o suprafață de 1.000 ha)

Creșterea uniformității normei de semănat în procesul de lucru cu acționare electrică. Norma de semănat nu depinde de viteză și alunecarea roților, ceea ce exclude golurile.

Economie de timp la schimbarea culturii și recalibrarea normei de semănat. Reglarea simplă și lină pe display din cabina tractorului.

Economia investițiilor pentru piese de schimb și lucrări de întreținere de până la 400 euro pe an prin reducerea cantității de angrenaje de lucru.

Creșterea productivității cu până la 17% prin folosirea opțiunii PRO AFP.

Grapele cu discuri cu din gama PALLADA 4000 – utilaje multifuncționale, cu lățime de lucru de 4 m. Sunt dotate cu talere de 560 mm. Dimensiunea talerelor permite mărunțirea calitativă a resturilor vegetale la o lățime mare de lucru. Concomitent unghiul de atac al talerului poate fi ajustat la adâncimea de lucru. Pe suprafețe mari este vizibil necesară productivitatea mare de până la 4,8 ha/oră. Astfel sunt reduse costurile de lucru pe hectar la minim.

Grapele cu discuri din gama PALLADA – sunt folosite în toate zonele climatice, de asemenea pe câmpurile cu multe resturi vegetale. Sunt destinate pentru o lucrare eficientă cu economie de resurse, pregătire pentru semănat cu tehnologia Mini Till, semănat culturi de toamnă, prășitoare și plante tehnice.

SEMĂNĂTOAREA VEGA 6 PROFI – PURTATĂ

Datorită acestui tip de cuplare, această semănătoare necesită tractoare cu putere de la 80 CP, ceea ce asigură o manevrabilitate mai bună în comparație cu modelul tractat.

ECHIPAREA VEGA 6 PROFI PRO AFP

Motorașul cu acționare electrică și software-ul permit reglarea cu ajutorul calculatorului din cabină:
– decuplarea individuală a secțiilor;
– controlul diferitelor norme de semănat;
– compensarea la întoarceri cu viteza de rotație pentru fiecare aparat în parte;
– controlul manual sau automat a normei de semănat cu hărți Rx;
– controlul calității procesului de semănat sub formă de hartă;
– formare de rapoarte pe secții;
– reglarea vitezei de rotație a motorului electric se realizează: manual prin introducerea parametrilor necesari, prin semnal GPS-, prin semnal radar de viteză.

SISTEM ELECTRONIC DE CONTROL PRO AFP

Sistem fără fir pe baza ОС Android. Tableta se cuplează la controller, care controlează motorul electric, prin intermediul Bluetooth folosind un protocol de comunicații fără fir. Controller-ul poate fi integrat cu orice receptor extern pentru a-i putea fi identificată locația.

SECȚIA DE SEMĂNAT

Secția de semănat a semănătorii este destinată pentru asigurarea procesului de semănat: formarea patului de semințe, depunerea semințelor și astuparea rândurilor deja semănate.
• Organul de lucru dublu disc din oțeluri cu bor cu rezistență sporită are durata de viață crescută cu până la 100%.
• Posibilitatea reglării presiunii pe sol până la 280 kg.
• Posibilitatea folosirii discurilor de tăiere sau sistemului de înlăturare bolovani.
• Roata de tasare reglabilă în V.
• Roțile de copiere asigură precizia depunerii semințelor la adâncimea dorită. Discurile roților de copiere cu spițe, nu se înfundă cu pîmânt și resturi vegetale.
• Aparatul de semănat dispus sus – exclude înfundarea cu resturi vegetale.
• Opțional pot fi montate sisteme de curățare a rândului (roți cu ace).

APARATUL DE SEMĂNAT PROFI

Aparatul de semănat, este confecționat prin metoda de turnare sub presiune din aliaje rezistente de aluminiu, asigură depunerea precisă de semințe:

  • existența degajatorului inferior și superior, exclude dublurile;
  • cantitatea de semințe, care ajunge din buncăr în camera de semințe, se reglează cu o clapetă;
  • întreținerea simplă și ușoară fără scule;
  • pe discul de semințe este montat un agitator cu cuplare rapidă, care nu permite formarea bulgărilor sau pod de semințe în cameră;
  • prezența geamului de vizitarea pentru o reglare corectă;
  • garnitura de etanșare încastrată în carcasă, are o margine, uzarea căreia indică necesitatea schimbării;
  • aparatul de semănat montat pe șasiu, ceea ce elimină impactul sarcinilor externe asupra lui asigurându-se astfel o durată mare de funcționare;
  • golirea completă a camerei de semințe după finalizare este realizată prin geamul de vizitare;
  • discurile de semințe cu diametru crescut, permit îmbunătățirea calității depunerii semințelor;
  • montarea axului de acționare a camerelor pe rulmenți cu protecție superioară la praf crește durata de viață a utilajului.

CONSTRUCȚIA DINAMICĂ A ÎNTINZĂTORULUI DE LANȚ PE SECȚIE

Construcția dinamică a întinzătoarelor de lanț pe secții, exclude căderea lanțului în timpul procesului de semănat

ROATA DE COPIERE CU SPIȚE

Controlul permanent al adâncimii este asigurat de roțile de copiere, care sunt montate pe un sistem de balansare, acest fapt permite fiecărei roți mișcarea independentă, chiar și atunci când una dintre roți întâmpină un obstacol sau o denivelare (exemplu piatră) fără modificarea adâncimii de semănat. Roțile de copiere cu spițe nu permit aderarea solului pe partea interioară a roții, și prin urmare, se elimină varianta de deteriorare a rulmentului butucului discului de la secție și crește durata de exploatare a acestuia.
Sunt montați răzuitori pentru curățarea solului de pe roțile de copiere și de pe discuri, ceea ce asigură adâncimea uniformă de semănat pe un teren umed.

RULMENȚII

Organele cu dublu disc cu rulmenți noi. Semănătorile sunt echipate cu rulmenți cu două rânduri de bile de la producătorul FKL, care au o durată mare de funcționare și rezistență mare la sarcini dinamice.

MANETA DE REGLAJ

Reglarea simplă și ușoară a adâncimii de însămânțare se realizează prin rotirea mânerului și respectarea gradației.

ROȚILE DE TASARE

Roțile de tasare în V tasează terenul din jurul seminței și permite «aducerea» umidității în proximitatea seminței, ceea ce asigură cel mai bun contact între semințe și sol, care contribuie la o răsărire timpurie și uniformă.

SISTEMUL DE ÎNLĂTURARE BOLOVANI

Dispus în fața secției, asigură înlăturarea din zona de semănat a bolovanilor și altor resturi.
*recomandat a fi folosit la tehnologie tradițională.

DISC DE TĂIERE

Construcția unică a discului de tăiere asigură eficacitatea maximă și tăierea resturilor vegetale și a terenului din fața secției. Valurile conice ale discului taie terenul și afână pereții laterali ai brazdei din fața secției. Valurile discului intră în teren perpendicular pe suprafață, ceea ce asigura un efect maxim de tăiere și ies din teren paralel cu solul permițând astfel «controlul» împrăștierii solului.
*recomandat a fi folosit la No-Till, Mini-Till cu resturi vegetale puține.

CURĂȚITORUL DE RÂND

Acest angrenaj este destinat pentru curățarea brazdei în fața organului de lucru dublu disc de resturi vegetale. Asigurându-se astfel o însămânțare uniformă.
*recomandat pentru a fi folosit la No-Till, Mini-Till cu multe resturi vegetale.

DISCUL DE TĂIERE + CURĂȚITORUL DE RÂND

Construcția discului de tăiere asigură tăierea calitativă a terenului. Curățitorul de rând curăță eficient brazda de resturile vegetale. Această construcției asigură organului de lucru cu dublu disc posibilitatea depunerii precise și uniforme a semințelor în rând indiferent de gradul de tasare al solului.
*recomandat a fi folosit pentru semănat direct pe teren cu multe resturi vegetale.

BUNCĂRE DIN PLASTIC

Pe semănătoare sunt montate buncăre din plastic din polietilenă de calitate superioară. Aceasta asigură o greutate mult mai mică a buncărelor, rezistența lor la diferite tipuri de vibrații și coroziune. Astfel de buncăre nu necesită vopsire suplimentară și sunt rezistente la coroziunea provocată de îngrășămintele minerale. Semănătoarea VEGA 6 PROFI are capacitatea totală a buncărelor de semințe – 312 l, și 560 l – pentru îngrășăminte. De exemplu, la norma de – 5 semințe la 1 metru liniar, la porumb, semănătoarea poate semăna fără alimentare 3,6 ha.

CUTIE DE VITEZE CU 5Х5 PINIOANE

Semănătoarea este echipată cu doua blocuri de pinioane 5х5, acum fermierul are la dispoziție o plajă mai mare de norme de semănat, datorită numărului mare de pinioane la transmisie. Semănătoarea este echipată cu o singură cutie de viteze – pentru reglarea normei de semănat. Datorită folosirii noului sistem de aplicare a îngrășămintelor este exclusă necesitatea unei cutii de viteze pentru îngrășăminte.

NOUL SISTEM DE ADMINISTRARE A ÎNGRĂȘĂMINTELOR MINERALE

Sistemul este compus din aparate de administrat din materiale polimere cu distribuitoare din același material, care nu sunt supuse coroziunii, cu posibilitatea schimbării rapide și line a normei de administrare prin rotirea manetei de reglaj. Datorită acestui sistem a fost exclusă necesitatea de a monta cutie de transmisie pentru reglarea normei de administrare a îngrășămintelor.

ORGAN DE FERTILIZARE DUBLU DISC

Folosirea organelor de lucru de tip dublu disc la semănătorile VEGA 6 PROFI a îmbunătățit calitatea administrării de îngrășăminte minerale în sol. La cererea clientului semănătoarea opțional poate fi echipată cu organe de lucru tip simplu disc.

GRILAJ DE PROTECȚIE

În rezervoarele de îngrășăminte este montat un grilaj de protecție pentru selectarea îngrășămintelor, care nu permite pătrunderea corpurilor străine și a bolovanilor de mari dimensiuni în buncăr, care ar putea afecta buna funcționare a semănătorii.

VENTILATOR

Ventilatorul are rolul de a crea presiune în interiorul semănătorii. Acționarea ventilatorului se face de la priza de putere a tractorului la o turație de 540 rot/min. Ambreiajul de tip centrifugal, montat pe arborele inferior al ventilatorului, previne transmisia prin curea de la uzura excesivă la oprirea bruscă a prizei de putere. La oprirea prizei de putere a tractorului se realizează scăderea lentă a turațiilor ventilatorului, în acel moment în ambreiajul centrifugal se aude un zgomot specific a rolelor până la oprirea completă a rotațiilor. Este o situație standard și nu reprezintă un defect sau funcționare necorespunzătoare.

FURTUNE DE PRESIUNE DE CALITATE SUPERIOARĂ

Prin folosirea furtunelor de presiune de calitate superioară, se asigură exploatarea semănătorii în condiții de sarcină mai mare, fără a exista posibilitatea scurgerii uleiului hidraulic și ruperii furtunelor.

ROATA DE SPRIJIN-TRANSMISIE REGLABILĂ

Roțile de transmisie destinate pentru transportul semănătorii cuplată la tractor și în poziție de lucru, pentru transmiterea cuplului prin mecanismul de transmisie către discurile unităților de însămânțare și prin contra-acționare pe bobina distribuitorilor de îngrășăminte. Pe această semănătoare a fost creată posibilitatea de reglare a roților de sprijin-transmisie pe înălțime.

CADRU TELESCOPIC

Au fost montați doi cilindri hidraulici, care asigură extensia cadrului până în poziția de lucru, și asigură o distanță între rânduri de 700 mm. La mutarea bolțurilor (suporți) la găurile la margine a plăcilor orizontale semănătoarea ajunge la o distanță între rânduri de 750 mm. La plierea cadrului lățimea de transport ajunge la 3000 mm indiferent de distanța dintre rânduri setată.

MARCATOR

Ridicarea și coborârea marcatorilor se realizează cu ajutorul sistemului hidraulic: cilindru, furtune de presiune înaltă, comandate din cabina tractorului. În timp ce, marcatorul se pliază de doua ori pentru a reduce dimensiunea semănătorii pe înălțime.

ECHIPARE DE BAZĂ COMPLETĂ

• 4 seturi de discuri pentru diferite tipuri de semințe;

Cultură Diametru orificiu, mm Număr orificii, buc.
Porumb, ricin, fasole 5.5 30
Sorg, floarea soarelui (calibru mic) 2.2 40
Floarea soarelui 3.0 30
Porumb 4.0 30

• set pentru înlăturarea bolovanilor;
• set discuri de tăiere;
• sistem de informare – avertizare;
• sistem de transport.

VOPSIRE CU PUDRĂ

La uzină este montată linia de vopsire Ideal-line (Danemarca). Această tehnologie de vopsire permite realizarea vopsirea de calitate a produselor cu o durată de rezistență de până la 8 ani.

ȘURUBURI DE ÎNALTĂ REZISTENȚĂ

Folosirea șuruburilor cu o clasă de rezistență de 8.8 asigură o durată lungă de exploatare.

CONSUM DE COMBUSTIBILI

Consumul de combustibili în timpul lucrului cu un tractor de 90 c.p. reprezintă 2,6-2,9 l/ha.

* Toate datele și desenele au caracter informativ. Ne rezervăm dreptul la modificări tehnice. Discutați nivelul de echipare cu reprezentantul regional.

Back to top