Semanatoare de prasitoare Vesta

VESTA 8 PROFI – SEMĂNĂTOARE DE PRĂȘITOARE

Semănătorile din seria VESTA, VESTA PROFI sunt purtate și sunt cuplate la tractoare de la 80 CP.

Datorită poziționării roților motrice de sprijin în mijlocul semănătorii, se realizează o copiere bună a suprafeţei câmpului atât cu cadru, cât și cu organele de lucru.Poziționarea joasă a camerei de semințe oferă o distanță minimă de la punctul de cădere a semințelor până la sol și garantează acuratețea poziționării semințelor pe rând.

Semănătorile din gama VESTA PROFI pentru însămânțare conform tehnologiei tradiționale

1. Dispozitiv de semănat PROFI

  • oferă posibilitatea semănatului câte un singur bob;
  • prezența ejectoarelor de semințe reglabile superioare și inferioare – nu există dubluri;
  • cantitatea de semințe care cade din buncăr în camera de semănat este controlată de un obturator;
  • întreținere simplă și convenabilă, fără scule;
  • prezența unei ferestre de vizualizare – ușurință de ajustare a vitezei de semănat;
  • dispozitivul de semănat este montat pe cadru, ceea ce reduce la minimum sarcina pe corpul dispozitivului și garantează o durată de viață lungă;
  • pe discul de semănat este instalat un agitator ușor detașabil care, care împiedică compactarea și suspendarea semințelor în camera dispozitivului de semănat;
  • garnitura de etanșare este încorporat în carcasă și are o latură ridicată a cărei uzura semnalează necesitatea înlocuirii;
  • pentru îndepărtarea rapidă a semințelor din camera dispozitivului de semănat, este prevăzută o trapă de descărcare.

2. Sistem pneumatic

Semănătoarea este echipată cu un ventilator centrifugal acționat de la arbore cardanic cu o turație de 540 turații/minut.Ventilatorul semănătorii este echipat cu o conductă de aer suplimentară pentru reținerea garantată a semințelor de leguminoase grele (soia etc.) în deschiderile discurilor de semănat.Ventilatorul are un șubăr pentru a controla vidul din fluxul de aer. Ventilatorul este echipat cu un ambreiaj de protecție, care protejează cureua de uzura în timpul opririi cardanului.

3. Mecanismul de schimbare a vitezelor

Toate semănătorile VESTA și VESTA PROFI au un nou mecanism de transmisie. Au fost utilizate blocuri pliabile cu roți dințate conform schemei 3×5 (anterior au fost instalate blocuri sudate). Acest lucru a îmbunătățit mentenanța semănătorii.

Mecanismul de schimbare a vitezelor

Mecanismul cu roți dințate pentru schimbarea vitezelor al dispozitivelor de fertilizare are 12 rapoarte de transmisie

4. Cadru-receptor

Cadrul semănătorii acționează ca un receptor cu o ieșire în diagonală individuală spre secții, ceea ce asigură același vid în toate furtunele și elimină pulsarea fluxului de aer.

VESTA 8 PROFI – SEMĂNĂTOARE DE PRĂȘITOARE CU FERTILIZARE

O nouă generație de semănători pentru plante prășitoare de la compania „Elvorti” ce prezintă o serie de avantaje care fac munca pe teren mai simplă și mai profitabilă.VEGA 8 PROFI este creată pentru semănatul culturilor de prășitoare cu fertilizare lichidă.

1-3. Fertilizare lichidă

Cu ajutorul pompei electrice cu debit de 21 L/min produsă de firma Pentair, conectat la sistemul electric al tractorului, printr-un filtru de la rezervor, la 3 supape reglabile (una principală și două suplimentare). Cu ajutorul supapelor și al unui set de șaibe de diferite diametre se stabilește norma de fertilizare pe fiecare rând. Excesul de lichid se întoarce în rezervor prin sistem de retur.

Îngrășămintele minerale lichide

Îngrășămintele lichide sunt mult mai ușor de depuns în sol decât cele granulate. Ele sunt administrate toamna la prelucrare principală sau primăvara pentru prelucrare dinaintea semănatului. Îngrășămintele lichide sunt simplu și ușor de depus, mai mult, sunt relativ ieftine. Astfel de îngrășăminte pot fi utilizate în combinație cu pesticide, ceea ce permite economisirea la costurile combustibilului. La utilizara îngrășămintelor lichide, pierderea constituie nu mai mult de 10%, în timp ce pentru alte îngrășăminte, această cifră poate ajunge până la 30-40%.

4. Dispozitiv de semănat VESTA PROFI

Dispunerea în partea de jos a camerei de semănat – datorită distanței minime de la punctul de depunere a semințelor până la patul de semănat, este asigurată precizia depunerii semințe pe rând.

Acționare în două contururi

Dispozitivul de semănat este echipat cu acționare în două sensuri. Protecție sigură a dispozitivului de acționare asigură lucrul pe câmpuri cu multe resturi vegetale.

Dispozitiv pentru îndepărtare a bolovanilor reglabil

Dispozitivul pentru îndepărtare a bolovanilor reglabil permite însămânțarea chiar și pe terenuri cu resturi vegetale și bolovani de pământ.

5. Brăzdar universal

Semănătorile VESTA PROFI sunt echipate cu brăzdare universale de semănat cu „patină” interschimbabile” pentru semănatul semințelor de porumb și de floarea-soarelui sau a celor de sfeclă.Senzorii sistemului de control sunt instalați în interiorul fiecărui brăzdar.

Brăzdare pentru sistemul de fertilizare

La semănătoarea VESTA PROFI, fertilizare, sunt instalate brăzdare deschizătoare pe suport cu arc.

    Vesta 8 Profi
ÎML*
Vesta 8 Profi
Tip   purtată purtată
Distanța dintre rânduri mm 700 700
Norma de semințe buc./m 1,77–54,6 1,77–54,6
Norma de îngrășăminte kg/ha 24–248 24–248
Volumul total al buncărelor
pentru seminţe
L(dm3) 288 (36х8) 288 (36х8)
Volumul total al buncărelor
pentru îngrășăminte
L(dm3) 500 (250х2) 320 (80х4)
Dimensiuni de gabarit (lungime
х lățime х înălțime)
     
– în poziție de lucru mm 2355х5270х1445 2355х5270х1445
– în poziție de transport mm 5870х2010х1840 5870х2010х1840
Masa kg 1278 1278
Puterea tractorului cp de la  80 de la  80

 

VESTA 8 – SEMĂNĂTOARE PENTRU CULTURI PRĂȘITOARE

1. Dispozitivul de semănat

Cantitatea de sămânță care se debitează din buncăr în organul de lucru este controlată de un obturator. Aruncătorul de semințe de tip pieptene oferă semănat precis câte un singur bob. Prezența unei ferestre de vizualizare permite în timpul procesului de setare să se efectueze controlul vizual al calității organului de lucru. O trapă de descărcare este prevăzută pentru golirea rapidă a semințelor din camera dispozitivului de semănat.

2. Organul de lucru

Patina de semănat este echipată cu un brăzdar pentru semănatul porumbului și al semințelor de floarea soarelui.  Este echipată cu un dispozitiv de acționare cu 2 circuite. O protecție fiabilă a acționării asigură funcționarea în câmpuri cu resturi vegetale. Sistemul de fertilizare cu patină oferă posibilitatea de a depune îngrășămintele la o distanţare de rând cu deplasarea necesară, elimină efectele nocive ale îngrășămintelor asupra semințelor.

3. Brăzdar

Semănătoarele VESTA pot fi echipate cu brăzdare schimbabile pentru semănatul semințelor de porumb și floarea soarelui sau cu brăzdare pentru semănat semințe de sfeclă.

    Vesta 6 Profi Vesta 8
Tip   purtată purtată
Distanța dintre rânduri mm 700 700
Norma de semințe buc./m 1,77–54,6 1,77–54,6
Norma de îngrășăminte kg/ha 24–248 24–248
Volumul total al buncărelor
pentru seminţe
L(dm3) 216 (36х6) 216 (27х8)
Volumul total al buncărelor
pentru îngrășăminte
L(dm3) 560 (280х2) 320 (80х4)
Dimensiuni de gabarit (lungime
х lățime х înălțime)
     
– în poziție de lucru mm 2355х4270х1445 2355х5270х1445
– în poziție de transport mm 5520х2010х1840 6800х2300х3460
Masa kg 1278 1278
Puterea tractorului cp de la  80 de la  80